„Casele noastre sunt cele mai intime spații ale noastre. Acestea sunt locul în care ne relaxăm, ne distram și ne conectăm cu cei mai apropiați de noi. De aceea este atât de important ca o casă să reflecte oamenii care locuiesc acolo ”, spune designerul de interior suedez Maria Kingsley. „Misiunea mea este de a ajuta oamenii să-și realizeze viziunile pentru casele lor - și de a face tema și mai personală prin adăugarea de elemente pe care le doresc, dar la care nu se gândiseră ei înșiși. Unul dintre cele mai importante elemente este podeaua, deoarece puteți crea un “mood” total diferit în funcție de ce parchet alegeți. Dar, indiferent de stil, lemnul este preferatul meu, deoarece adaugă un sentiment de calitate și stil care va rezista în timp. ”




VIBRAND CU CREATIVITATE                    
     Maria Kinsley a devenit o față binecunoscută pentru telespectatorii suedezi, după ce a apărut în populara emisiune TV „Bygglov” („Permis de construire”). După un deceniu în care a ajutat clienții să-și realizeze viziunile interioare, ea a dezvoltat câteva filozofii clare atunci când vine vorba de decorare: „Opinia mea personală este că un interior nu ar trebui să fie prea perfect. Dacă adăugați obiecte care creează un contrast, cum ar fi ceva vechi și purtat in combinatie cu ceva nou și strălucitor, sau o suprafață dură langa una  moale, interiorul va deveni mult mai interesant. ”


     „Dar cel mai important dintre toate este că un interior ar trebui să spună ceva despre oamenii care locuiesc acolo - istoria, interesele și hobby-urile lor. Asta o face să fie acasă ”, spune ea. Aceasta înseamnă că, atunci când începe un nou proiect, primul lucru pe agenda Mariei este să cunoasca oamenii pentru care lucrează. „Își vor exprima viziunile și visele și apoi depinde de mine să le interpretez. Cu toate acestea, vreau întotdeauna să-mi împing clienții puțin în afara zonei de confort și să vin cu idei pe care nu le-ar gasi ei înșiși - dar care cred că vor adăuga o noua dimensiune interiorului. De asemenea, cred că este important ca interiorul casei să se potrivească cu exteriorul. ”


IUBESTE LEMNUL
     Multe dintre interioarele pe care Maria le-a proiectat de când și-a înființat afacerea în urmă cu zece ani, au podele din lemn de la Kährs. „Îmi place să lucrez cu materiale naturale, cum ar fi lemnul. O pardoseală din lemn rămâne frumoasă pentru o lungă perioadă de timp și are o patină frumoasă de-a lungul anilor. Ea adaugă căldură tuturor tipurilor de interioare ”, spune ea. „Îmi place și contrastul pe care îl puteți obține, de exemplu, folosind o podea calda din lemn si un perete de beton”.


     Maria se bazează pe trei criterii atunci când își ajută clienții să aleagă obiecte pentru casele lor. „Cred că fie ar trebui să însemne ceva, fie ca este vorba despre ceva memorabil, extrem de atractiv - și atunci nu trebuie neapărat să fie util. Al treilea criteriu este că este, de fapt, util. Dacă obiectul nu corespunde niciunui dintre aceste criterii, cred că ar trebui să scăpați de el. O parte din meseria mea este de a-mi încuraja clienții să facă curățenie. ”



CREATIVITATE FĂRĂ SFÂRȘIT
     Spiritul creator al Mariei a fost hrănit încă din copilărie. Crescând, Maria, în fiecare zi după școală a petrecut timp la bunicul ei, un artist pasionat și constructor de vechi modele de mori de vânt. „M-a încurajat să pictez și să creez lucruri cu mâinile mele. Nu au existat niciodată limite stabilite pentru creativitatea mea. Am crescut crezând că aș putea face orice. Și mereu îmi decoram - și redecoram - propria cameră de acasă. Așa că am știut de mica ce vreau să fac ”, explică ea.



     După ce a terminat trei ani de studii la o școală de design daneză, Maria a continuat să studieze designul interior încă doi ani în Australia. De când s-a întors în Suedia, lucrează ca designer de interior independent. „Mă simt cu adevărat privilegiat că am putut participa la multe tipuri diferite de proiecte de case interesante, de la case private la decorarea de sali de spectacole și apartamente pentru dezvoltatori imobiliari. Proiectul meu de suflet acum, este de a decora sala de așteptare a unei secții de urgență pentru copii. Cu copiii mei, am petrecut mult timp în aceste secții și știu cât de sumbre pot fi. ”