MENIU
Cos cumparaturi

De ce sa cumperi parchet din lemn din


De ce sa cumperi parchet din lemn din showroom-urile specializate?

In ultima perioada ne confruntam tot mai des cu o serie de probleme generate de montajul efectuat necorespunzator de catre celebrii  "meseriasi"  "italieni" si  "spanioli", priceputi la tot si toate.

Replica lor deja celebra, "Cate mii de metri de parchet din asta am montat eu acolo" nu mai provoaca de mult timp niciun zambet.
Montajul parchetului cu adezivi necorespunzatori, patarea finisajului cu adeziv, lipsa rosturilor de dilatatie perimetral, lipsa hidroizolatiei in cazul sapelor cu umiditate ridicata si multe alte probleme sunt doar cateva motive pentru care merita sa cumperi parchet din lemn dintr-un magazin specializat, ce ofera servicii complete de montaj si intretinere.

Achizitionand parchet stratificat dintr-un magazin tip DIY pentru un pret cu cativa euro mai mic si instalandu-l cu meseriasul universal, nu veti beneficia niciodata de o garantie reala a produsului. Producatorul va invoca, pe buna dreptate, montajul incorect efectuat de catre un nespecialist, "montatorul" va invoca calitatea parchetului, iar dumneavoastra veti suporta in intregime greselile.

Mergand intr-un magazin specializat s-ar putea sa aveti surpriza sa constatati ca acea diferenta de cativa euro este pe deplin justificata din punct de vedere al calitatii produselor, nemaipunand la socoteala ca achizitonand un pachet de produse si servicii, veti obtine cu siguranta si un discount consistent.

S-ar putea sa aflati ca acest tip de parchet se monteaza cu anumite tipuri de adezivi, ca este de preferat sa utilizati o bariera de vapori pentru a proteja lemnul fata de umiditatea reziduala din sapa, ca nu puteti turna orice fel de sapa in cazul in care doriti sa montati parchetul prin lipire, ca intretinerea parchetului este diferita in functie de finisajul acestuia ( lac sau ulei ) si multe alte informatii ce va protejeaza investitia.

Din nefericire, de cele mai multe ori, oamenii ajung sa apeleze la un specialist, doar dupa ce raul este deja comis, atunci cand deja, de multe ori, este prea tarziu.

Beneficiind de o consultanta tehnica potrivita inainte de achizitie, de servicii de montaj profesionale efectuate cu materiale de buna calitate, de servicii sau recomandari privind intretinerea corecta a parchetului, beneficiati, de fapt, de o garantie reala.

Este normal sa platiti mai mult pentru un produs de o calitate mai buna, pentru servicii profesionale, pentru garantii, dar la final veti constata ca merita.

Achizitia si montajul unui parchet stratificat reprezinta o investitie majora, care, asemenea oricarui tip de investitie, necesita o atentie si gestionare corecta.

Intrebarea, oarecum retorica, este: de ce in alte domenii incercam sa gasim cel mai bun specialist si atunci cand vorbim de investitia intr-un parchet, ni se pare ca lucrurile sunt mult mai simple?

Sursa articol: infoparchet.blogspot.ro