LUCRURI DE CARE SA TII CONT ATUNCI CAND
ALEGI UN PARCHET DIN LEMN


Podeaua este unul dintre cele mai importante elemente atunci când vrei să creezi un anumit stil în casa ta. O podea din lemn de esență tare este frumoasă și plăcută la atingere. Aspectul, simțul, culoarea ar trebui să fie principalele puncte de luat in considerare pentru alegerea pardoselii.



ROLUL PARCHETULUI IN LOCUINTA

Podea - pereți - tavan: cele trei elemente fundamentale care împreună creează senzația camerei. Interacțiunea dintre aceste trei suprafețe poate schimba impresia generală, în funcție de alegerea culorilor, a modelelor, a iluminatului etc. Podeaua creează baza camerei, greutatea și caracterul și este, de asemenea, baza pentru celelalte elemente, inclusiv alegerea de mobilier și alte decoruri. Pardoseala este locul în care moda și stilul se întâlnesc.





PODEAUA ESTE FUNDAȚIA
O pardoseala  este mult mai mult decât doar ceva pe care să mergi. Podeaua, cu pereții și tavanul, contribuie la stilul fundamental al camerei. Când vă proiectați casa, ar trebui să luați în considerare mai întâi podeaua. Podeaua este baza - în timp ce puteți revopsi întotdeauna pereții și tavanul, podeaua este de o natură mai permanentă. Aspectul podelei - culoarea, suprafața, modelul și duritatea, pot varia foarte mult între diferite specii de lemn.  Aflați cât de mult puteți despre diferitele specii și despre ce pot însemna pentru dvs. Podeaua ta stabilește starea de spirit.



Luminoase, întunecate sau naturale? Culoarea podelei are un impact puternic asupra modului în care este percepută camera. O podea întunecată „înghite” multă lumină, dar creează și un sentiment de căldură și confort. O podea din lemn de culoare deschisă reflectă lumina și adaugă spațiu camerei.



CE PARDOSEALA ESTE MAI POTRIVITA PENTRU LOCUINTA MEA?
Unde intenționați să instalați podeaua - și la câtă uzură va fi expusă? O suprafață lăcuită facilitează curățarea podelei. Între timp, uleiul scoate în evidență structura fină și fibra naturala a lemnului și îmbunătățește culoarea sa naturală. Trebuie luate în considerare și duritatea lemnului și posibilitatea de a șlefui din nou podeaua.





O PARDOSEALA LACUITA SAU ULEIATA?
În general, o suprafață lăcuită reflectă lumina mai mult decât una uleiată. O excepție de la această regulă este lemnul tratat cu lacul nostru ultramat - ceea ce face ca podeaua să se simtă și să arate ca și cum ar fi fost făcută din cherestea netrata, nou tăiată. O pardoseala tratata cu lac mat are un aspect mai natural decât o suprafață lacuită satinat.





CE DESIGN AL LAMELEI SE POTRIVESTE  MAI BINE LA MĂRIMEA CAMEREI MELE?
Sensul de spațiu dintr-o cameră este influentat de lățimea și lungimea lamelelor, precum și de numarul de benzi al podelei. O regulă generală este alegerea podelei cu 1 sau 2 benzi pentru o cameră mare și cu 3 benzi pentru o cameră mai mică. Lamelele late și lungi pot fi cele mai potrivite pentru un spațiu mai mare - dar există excepții de la fiecare regulă!




CARE SUNT DIFERITE CARACTERISTICI DE PROIECTARE?
Impresia podelei este alcătuită din ceea ce vedeți, precum și din ceea ce simțiți. Multe dintre proiectele noastre includ pardoseli cu suprafețe care au fost lucrate manual și / sau periate pentru a crea o patină unică de lemn invechit, autentic. Aspectul poate fi completat prin alegerea de lamele cu margini bizotate / tesite





UN PARCHET DIN LEMN CURAT SAU MAI RUSTIC?
Curat, calm și elegant - sau rustic, bogat în patină, noduri și crăpături, Kährs oferă o selecție foarte mare de finisaje, fiecare cu un caracter unic. Clasificarea depinde de ce parte a lemnului (cu noduri, crapaturi sau cat mai curata, uniforma)  este utilizată la producerea plăcilor individuale. De asemenea, folosim multe tipuri de tratamente de suprafață pentru a crea o mare diversitate de stiluri.





CUM AFECTEAZĂ LUMINA NATURALĂ ALEGEREA PODEI DE LEMN?
Alte caracteristici ale camerei sunt importante de luat în considerare. Instalarea podelei pe lungime va accentua forma camerei. Între timp, podelele calme, in culori deschise, împreună cu pereții luminoși, vor spori senzația de spațiu, în timp ce o podea întunecată va compacta camera. Podelele întunecate, combinate cu pereții întunecați diminuează camera - dar pot aduce căldură și confort.





ÎN CE DIRECȚIE TREBUIE SA INSTALEZ PARCHETUL?
Ce tip de lumină există în cameră? Lumina naturală, dimensiunea ferestrelor, alte lumini și direcția luminii, toate afectează percepția podelei. Regula generală este instalarea podelei pe lungime spre fereastră. Dacă incaprea este lungă și îngustă, cu ferestrele așezate longitudinal, va trebui să alegeți ceea ce credeți că este mai important să accentuați - forma sau lumina.




POT COMBINA SI ASORTA DIFERITE MODELE?
O modalitate bună de a crea armonie în casa ta si de a pastra aceeasi linie, este să alegi pardoseli care să se potrivească, dar care să fie optime pentru fiecare spațiu. De exemplu, puteți alege o podea cu 1 bandă pentru camera de zi și echivalentul ei cu 3 benzi pentru dormitor.  Alegerea mulajelor și plintelor potrivite va spori și mai mult sentimentul de unitate.




CUM  ÎNGRIJESC DE PODEAUA DIN LEMN?
Podelele noastre sunt durabile și ușor de întreținut. Cu o întreținere adecvată, podeaua din lemn își va păstra frumusețea pentru anii următori. Cu toate acestea, merită să se țină cont de faptul că pardoselile cu uleiuri necesită mai multă întreținere decât cele lăcuite. Merită, de asemenea, să se ia în considerare faptul că speciile de lemn mai deschise sau parcheul finisat cu alb sunt mai sensibile la uzură decât la cele întunecate.