MENIU
Cos cumparaturi

Mediu

RESPONSABILITATEA FATA DE MEDIU

Kährs este unul dintre cei mai vechi și mai inovatori producători de parchet din lemn din lume. Inovațiile  Kährs au transformat radical industria globală a pardoselilor din lemn și au contribuit la dezvoltarea durabilă. Prin utilizarea lemnului și sprijinirea reîmpăduririi, alegerea materialelor fără ftalat pentru pardoselile din vinil și producția conștientă, grija pentru mediu, facem tot posibilul pentru a conduce continuu dezvoltarea durabilă în industria pardoselilor.

PODELELE DIN LEMN ASIGURĂ UN MEDIU INTERIOR SĂNĂTOS

O podea din lemn vă menține picioarele calde într-o zi rece și răcoroase într-o zi călduroasă. Mulți arhitecți și designeri susțin că lemnul este materialul viitorului. Acest lucru se datorează în mare măsură faptului că lemnul este una dintre resursele noastre cele mai ecologice.

Există multe motive pentru a alege o pardoseală din lemn. Pe lângă faptul că este mai cald și mai ecologic decât alte materiale, o pardoseală din lemn poate transforma o cameră goală sau rece într-un spațiu confortabil și primitor. Montarea unei podele din lemn este un mod frumos de a invita natura în casa ta.


SILVICULTURĂ DURABILĂ
Kährs se angajează activ cu organizațiile forestiere și ONG-urile pentru a lucra pentru reîmpădurirea durabilă. Obținem majoritatea materiilor prime din Suedia, unde pădurile au crescut în volum cu 60% în ultimii 100 de ani. În Europa, pădurile cresc în medie cu 6.000 km2 pe an..........

PROCESUL DE FABRICAȚIE
De-a lungul anilor, Kährs a venit cu mai multe inovații care au permis un model de producție axat pe mediu. Căutăm modalități de a îmbunătăți calitatea aerului, de a reduce poluarea fonică și de a folosi mai puțină apă în procesul nostru de fabricație. În acest fel, ne străduim constant să ne reducem impactul asupra naturii.


Câteva exemple:
- În 1984, Kährs a devenit primul producator care a utilizat finisaje pe bază de apă în scopul reducerii impactului asupra mediului.
- Am dezvoltat un sistem de fabricație în Nybro care previne orice risipă de lemn. Toate deșeurile de lemn - scoarță, rumeguș, așchii de lemn - sunt trimise către o companie locală de energie. În fiecare an, 6.150 de case suedeze sunt încălzite de deșeurile noastre de lemn reciclat.
- Tratarea apei este o necesitate pentru ca societatea noastră să supraviețuiască. La Kährs, luăm acest lucru foarte în serios. Fabrica noastră din Nybro a dat naștere la cinci disertații internaționale de doctorat de la Universitatea Linnaeus din sudul Suediei și deschiderea unei noi facilități de tratare a apei în 2016. Mai presus de toate, a avut ca rezultat un nou mod de utilizare a calităților naturale ale vegetației pentru tratarea apei folosit în industria lemnului. Este o tehnică care poate fi utilizată oriunde în lume. Cercetările au examinat atât apa din fabricarea pardoselilor, cât și levigatul din irigații. Metodele dezvoltate în Nybro sunt aplicabile diverselor industrii. Pentru mai multe informații despre eforturile noastre către producția ecologică, consultați raportul nostru EMAS
- La Kährs am lucrat mult pe probleme de mediu. Una dintre inovațiile noastre revoluționare este parchetul stratificat, introdus în 1941. Încorporarea cherestelei reciclate și cu creștere rapidă reduce impactul asupra mediului, deoarece se folosesc în mod semnificativ mai puțini copaci maturi pentru fiecare pardoseală. Astăzi, parchetul cu mai multe straturi este standardul pentru majoritatea pardoselilor din lemn produse în întreaga lume.

.........

PRIMUL CARE UTILIZEAZĂ ÎMBINĂRI FĂRĂ ADEZIV –Sistemul click
În 1999 Kährs a introdus Woodloc® și a schimbat piața pardoselilor. Noile îmbinări au permis blocarea mecanică a podelei și așezarea completă fără utilizarea lipiciului. Încercăm continuu să folosim cele mai ecologice vopsele și lacuri în procesul nostru de fabricație. În plus, finisajele noastre fac ca podelele să fie ușor de păstrat curate, fără a utiliza substanțe chimice puternice.


.........

CERTIFICĂRI DE MEDIU ȘI EVALUĂRI


EMAS
EMAS VOLUNTARY EU ECO-MANAGEMENT  este schema voluntară de audit și management ecologic a UE. EMAS își propune să eficientizeze și să îmbunătățească în mod constant activitatea de mediu la companii și organizații și să transmită pe piață mesaje de încredere cu privire la rezultatele lucrărilor de mediu, prin intermediul rapoartelor de mediu auditate și aprobate și a altor forme de comunicare de mediu în publicitate și marketing. Kährs este înregistrată la EMAS din 1997. Raportul Kährs a fost auditat și aprobat de DNV Certification AB în conformitate cu EMAS.


ISO
ISO 14001 este sistemul internațional de management al mediului, în timp ce ISO 9001 este sistemul internațional de control al calității. Mai jos sunt acreditările de calitate și de mediu referitoare la toate instalațiile Kährs.
Descarca: ISO 9001 - 14001 FSC® / PEFC ™


FSC®/PEFC™
FSC® - Forest Stewardship Council® este o organizație internațională care promovează gestionarea responsabilă a pădurilor lumii. Kährs este certificat din 2005 și deține licența FSC® 019122.
PEFC ™ - Programul pentru aprobarea schemelor de certificare a pădurilor ™ - este cea mai mare organizație din lume pentru certificarea pădurilor. Kährs este certificată din 2013.
Descarca: Certificat FSC® Certificat PEFC ™ Certificarea FSC® și PEFC ™ - politica generală de aprovizionare a lemnului


LEED ȘI FLOORSCORE
FloorScore® este cel mai recunoscut standard de certificare a calității aerului interior (IAQ) pentru materiale de pardoseală dură, adezivi și substraturi din SUA. Se califică pentru multe scheme de construcții ecologice, inclusiv LEED v4 și BREEAM - un standard de mediu care evaluează durabilitatea clădirilor în Regatul Unit. Produsele Kährs sunt certificate FloorScore®,


CERTIFICAT M1
Toate pardoselile din vinil din seria noastră Luxury Tiles sunt certificate M1. Insigna M1 înseamnă că materialele de construcție ale unui produs îndeplinesc cele mai stricte standarde pentru calitatea aerului interior.


FRENCH A +
O certificare franceză care testează și garantează că produsele instalate în interior, inclusiv podelele, trebuie să îndeplinească cerințele privind emisiile pentru un mediu interior sigur. Toate pardoselile noastre de vinil îndeplinesc cerințele pentru  FRENCH  A+.